Ernæringstips enhver helt må få med seg!


Det er fire ting som er viktig å huske på når det gjelder kosthold. Har du disse på plass så er du langt på vei innenfor et fornuftig kosthold.

 
1. Unn deg alltid en god frokost- et par brødskiver eller en sunn frokostblanding. Her må du bruke de fiberrike alternativene, som for eksempel Firkorn. Unngå de søte alternativene. Med litt melk en skje syltetøy eller noen friske bær har du en svært god start på dagen.
 
2. Drikk nok vann! Er vanninntaket ditt 2-3 liter per dag vil hjernen være skjerpet og kroppen vil være i balanse.
 
3. Variasjon er noe som er svært undervurdert. Det er fort å slå seg til ro med å spise det man liker best, gjerne to-tre forskjellige retter som går i rotasjon. En tommelfingerregel er at middagen alltid bør inneholde en form for grønnsaker, og forsøk å spise en middagsrett bare en, eller maks to, ganger i uken. Kropp og hjerne presterer best med riktig og allsidig drivstoff!
 
4. Det lureste er å spise lite og ofte. Unngå to-tre store måltider per dag, dette gir store svingninger i blodsukkeret og gjør at energinivået vil svinge veldig. Spis gjerne minst fire-fem mindre måltider om dagen. 

0 comments

  • There are no comments yet. Be the first one to post a comment on this article!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published